Käännöspalvelu Kielitie

Yritysmuoto: yksityinen elinkeinon harjoittaja

Y-tunnus: 2781679-8

 

Yhteystiedot:

S-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puh. 040 7284050

Osoite: Matinniitty 1 C, 02230 Espoo

 

Kääntäjä: Tuomas Iivanainen

Koulutus: filosofian maisteri (FM), Helsingin yliopisto, Nykykielten laitos, Helsinki

Pääaine: englantilainen filologia

Sivuaineet: käännöstiede (pitkä; 60 op), pedagogiikka (pitkä; 60 op), Irlannin kieli ja kulttuuri (lyhyt; 25 op) 

Erikoisalani


Pedagogiikka

  • Vaikka olenkin päätoimisesti kääntäjä, olen suorittanut myös englannin aineenopettajan koulutuksen. Pätevänä opettajana olen perehtynyt sekä pedagogisiin teksteihin että opettajan työn käytäntöihin.


Irlanti ja sen kulttuuri

  • Asuin Corkissa, Etelä-Irlannissa, opiskelijavaihtoni ajan opiskellen University College Corkissa maan kulttuuria, kieltä ja historiaa. Suoritin siellä Helsingin yliopistossa hyväksytyn sivuaineen Irlannin kielestä ja kulttuurista ja sain käytännön kokemusta maan tavoista ja kielen konventioista.


Englannin aksentit

  • Suoritin huippuarvosanoin arvosteltua maisterintutkintoani varten kattavan tutkimuksen englannin eri aksenttien ymmärtämisestä. Tutkimukseni vaati sekä käytännönläheistä että teoreettiseta perehtymistä eri aksentteihin. Tätä osaamista pystyn hyödyntämään erinomaisesti litteroinnissa; minulta sujuu haastavammillakin aksenteilla ja murteilla puhutun tekstin puhtaaksikirjoittaminen.


Matkailuala ja matkailukirjallisuus

  • Tein kandidaatin opinnäytetyöni tutkimalla englanninkieliestä matkailukirjallisuutta. Tämä vaati huolellista paneutumista matkailukirjallisuuteen tyylilajina, minkä myötä omaksuin alan konventiot ja teoreettisen pätevyyden. Lisäksi olen intohimoinen omatoimimatkailija, minkä seurauksena matkailukirjallisuus on tullut tutuksi käytännön tasolla sekä suomeksi että englanniksi.


Musiikki

  • Olen omistautunut musiikkiharrastaja ja olen opiskellut musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa. Musiikkiin liittyvistä teksteistä on tullut minulle arkipäivää niin akateemisella kuin vähemmänkin muodollisella tasolla sekä suomeksi että englanniksi.